Heb jij dat ook wel eens… dat je heerlijk in het nu aan het genieten bent en opeens door iets of iemand wordt getriggerd en in de “doe” stand valt? Bij mij gebeurt dit nog wel eens als ik te veel op Facebook zit en zie wat andere ondernemers doen, of wanneer ik opeens heel veel aanmeldingen krijg voor mijn nieuwsbrief. Dan opeens komt dat stemmetje dat zegt dat ik nodig weer eens wat moet gaan schrijven of mijn ervaringen moet delen op social media, net zoals iedereen doet. Anders word ik natuurlijk nooit zichtbaar en weet niemand waar ik mee bezig ben. Mmm… wat een interessant gezichtspunt.

Krachtige energetische lichaamsprocessen
Zo zat ik afgelopen maandag heerlijk na te genieten van een 3-daagse body class, die ik het weekend had gevolgd. De ruimte die ik ervaarde in mijn zijn en in mijn lichaam, de lichtheid en de energie die op volle kracht door mijn lijf stroomden… het voelde allemaal zo heerlijk! Ik probeerde er voor mezelf woorden aan te geven, maar bodyprocessen uitwisselen en ervaren, is niet in woorden uit te drukken. Deze energetische processen zijn zo’n krachtige manier om verandering te creëren in je leven en weer in verbinding te komen met je lijf. Echt onbeschrijflijk.

Wel of geen ervaringen delen?
Op Facebook zag ik veel mensen reageren op het event en ervaringen delen, maar ik voelde totaal geen behoefte om dit ook te doen. Totdat ik ’s avonds met mijn koffie op de bank zat en ik opeens hoorde, dat het nu toch wel echt tijd was om in actie te komen. En om op z’n minst mijn volgers op de hoogte te stellen dat ik naar deze body class was geweest.

Tijd om mijn overtuigingen los te laten
Heel even ging ik mee in deze overtuiging, totdat ik me een opmerking van Antony Mattis, de facilitator van de class herinnerde: 99.99% van de gedachtes, emoties, pijntjes en gevoelens die je ervaart zijn NIET van jou. Ik heb dus direct alles retour afzender gestuurd, net zolang tot ik weer lichtheid ervaarde. Hè hè… dat lucht op.

  • Op eigen wijze. Coaching & Training met Alexandra Hilbers

Als je weet dat de meeste gedachtes, emoties, pijntjes en gevoelens die je ervaart niet van jou zijn, zou je er dan nog voor kiezen om hierin mee te gaan?

Overtuigingen loslaten is jouw waarheid volgen
Weet dat je altijd een keuze hebt in doen wat de rest van de wereld doet of doen wat voor jou goed voelt. Stel jezelf dus bijvoorbeeld de vraag: als ik mijn realiteit creëer wat kies ik dan? Je zult dan heel snel de lichtheid ervaren van jouw waarheid… in mijn geval, de keuze om mijn fijne ervaringen van het afgelopen weekend nog even verder uit te melken en te (her)beleven. Gewoon omdat het kan en omdat het zo’n bijzondere ervaring was. Maar ook om mijn dankbaarheid te uiten en het Universum te laten weten dat ik open sta voor meer van dit soort ervaringen.

De energie zijn
Ook geef ik er de voorkeur aan om de energie te zijn en er niet te veel woorden aan te spanderen. Door de energie te belichamen van ruimte, bewustzijn, gemak en plezier, sta ik volledig open voor de ongelimiteerde mogelijkheden van het Universum. Kan ik spelen met energieën, ideeën, inspiraties en het stralende voorbeeld zijn voor mijn omgeving, zonder daar bewust moeite voor te doen. En dat zorgt er dan weer voor dat ik deze blog in een kwartier schrijf, met gemak & plezier. Zo makkelijk kan het dus gaan, als je in verbinding jezelf bent… Heb ik toch nog mijn ervaring gedeeld ;-D

Verlang jij ernaar om overtuigingen, gedachten en emoties los te laten die vaak helemaal niet van jouw zijn? Kom dan eens langs voor heerlijke Access Bars sessie. En ontdek hoe het is om een leeg hoofd te hebben, zodat je jouw stroom kunt gaan volgen.