Bewustzijn vergroten
Ik werk nu ruim een jaar met de tool van Access Consciousness®, een verzameling van methodes, processen en technieken die je bewustzijn kunnen vergroten en je toegang geven tot je eigen weten. En ik werd mij er de afgelopen week pas van bewust hoeveel meer ik ben gaan vertrouwen op mijn weten… of zal ik zeggen: op mijn weten ben afgegaan.

Licht of zwaar?
Want hoe vaak “weet” je al wat goed voor je is, op het moment dat je een vraag wordt gesteld of je een optie wordt geboden? Je ervaart direct dat lichte en expanderende gevoel en ‘weet’ gewoon, dat het jouw waarheid is. Of je voelt de zwaarte en je maag trekt samen, dan weet dat je hier niet blij van gaat worden. Dit is trouwens een van de basis tools van Access: Licht/zwaar. Alles wat je licht maakt is jouw waarheid en alles wat zwaar voelt een leugen, voor jou en op dit moment. Speel er maar eens mee… of niet.

Niet weten waar het heen gaat
Maak vaak negeer dit signaal. Laat je het overschreeuwen door angsten en overtuigingen of ben je niet bereid om een tijdje oncomfortabel te zijn. Om niet weten waar het heen gaat, terwijl dat juist het moment is dat er dingen in je bewustzijn en leven aan het shiften zijn… ofwel dat de energie in beweging is. Door dit er allemaal gewoon te laten zijn en in de vraag te blijven, open je energie en kun je jezelf open stellen voor een volgende stap en nieuwe mogelijkheden.

Interessante creatie
Zo had ik de afgelopen week ook een aantal interessante ervaringen en creaties. Op de terugweg van een tripje naar Kaapstad kreeg ik ‘last’ van wat we in deze realiteit een buikgriep noemen. Ik stuurde alle energie retour afzender met bewustzijn, die niet van mij was en vroeg mijn lichaam of het ongemak dat ik ervaarde, onderdeel uitmaakte van mijn proces. Het antwoord was wel heel licht. Ok! Maar ik zat nog steeds met pijn in lijf in een vliegtuig en had nog een paar uur te gaan, dus ik vroeg: Wie of wat kan een bijdrage zijn aan mij en mijn lichaam?

  • ontspanning & flow

Rustig ademend en heel erg in verbinding met lijf, om te voelen wat het nodig had

Open voor nieuwe mogelijkheden
Van de stewardess kreeg ik een vers kopje thee met een kotszakje en een apart hapje als ontbijt, dat ik voorzichtig probeerde op te eten. Rustig ademend en heel erg in verbinding met lijf, om te voelen wat het nodig had. Nog meer vragen stellend en gewoon zijn, in het NU. Ik weet dat hier doorheen mocht, maar het viel niet mee. Toen ik opeens aan de praat raakte met mijn buurvrouw, die inmiddels wakker was geworden. Een interessante vrouw, die arts was en net als ik veel over de wereld reisde. We hadden zo’n gezellig gesprek, dat we opeens op Schiphol waren. Zucht, dat viel mee. Dank je wel buurvrouw en dank je wel Universum.

In overgave zijn
Thuis kon ik alleen maar slapen en had ik amper de kracht om af en toe een slok te drinken, maar ik was volledig in de overgave. De volgende dag was ik op en wilde mijn lichaam iets eten.. ok! Opeens popte de vraag in mij op: “Als ik mijn realiteit creëer, wat kies ik dan nu? Het antwoord kwam direct: Dan kies ik ervoor om morgen naar Portugal te vliegen (dat stond al op de planning) en dan kies ik ervoor om nu zoveel mogelijk te luisteren naar mijn lijf. En op dat moment, hoe rot ik me nog steeds voelde, wist ik gewoon dat ik mij de volgende dag goed genoeg zou voelen om naar Portugal te gaan.

Ontspanning & flow
Ik stond er dan ook niet van te kijken, dat ik redelijk fit mijn bed uitkwam en besloot maar direct in te checken voor de vlucht. In de auto was ik me zo gewaar van mijn energieveld, dat zich enorm verruimde en volledig in beweging was. Ik werd gewoon weer de energie van ease & joy en stelde mezelf de vraag: “Hoe wordt het nog beter dan dit?® [Access tool].

De energie volgen…
Vanaf dat moment verliep alles in flow. Op de luchthaven kwamen we een vriend van ons tegen, waar we gezellig mee zaten te kletsen. Onze vlucht verliep super rustig en we kwamen een half uur te vroeg aan. De auto stond direct voor ons klaar en in het huis dat we hadden gehuurd, werden we warm onthaald door de Portugese eigenaren. Er lagen heerlijke lokale hapjes voor ons klaar, een flesje wijn en het huis was zo prachtig. Kortom: genieten!!

Stel jezelf open en geniet
Ook weet ik dat we hier in Portugal onze droomplek gaan vinden om te wonen en te werken. Wanneer en waar…geen idee, maar dat laat ik graag aan het Universum over. Ik weet al hoe het voelt en de energie is enorm in beweging dus ik ben erg benieuwd. Ik geef me over door gewoon te zijn, lekker ontspannen, genieten en openstaan voor alles dat op mijn pad komt. Ik speel, volg mijn inspiratie en geniet van dit fantastische avontuur. In elk nu moment kan ik weer ik een nieuwe keuze maken, er is geen goed of fout. Gaaf toch!

Verlang jij naar meer ontspanning & flow in je leven? Laat dan je overtuigingen los tijdens een Access Bars en kom meer in verbinding met jezelf en je intuïtie.