Vanmiddag voelde ik de inspiratie om even te gaan wandelen. Ik liep richting het recreatiegebied bij mij in de buurt en zag dat daar een aantal paden waren afgesloten, omdat ze bomen aan het omzagen zijn. Op gevoel liep ik via een binnendoor weggetje naar het water en vergaapte me over de hoeveelheid bomen die weggehaald waren. In eerste instantie trok mijn hart samen om vervolgens in de ontspanning te gaan. Wat als ik hier niets van hoef te vinden… en het gewoon goddelijke perfectie is?

Genieten in het moment
Langs het water genoot ik van de zon op mijn gezicht en de wat klamme warmte. Ik voelde me zo volledig in het moment en vroeg mezelf af wat er op zo’n moment nog te wensen valt. Ergens dacht ik aan het antwoord van een cliënt, waar ik op zit te wachten. Maar nee, dat is alleen maar eigendunk, omdat ik iets van haar wil. Op dit moment heb ik alles waar ik naar verlang, alleen zou ik toch heel graag wat koel water willen want ik heb enorme dorst.

Open om te ontvangen… al was er sprake van enige verwachting

Ik vervolgde mijn weg terwijl ik dromerig over het water staarde en besloot de korte route te lopen, omdat ik het warm had en nog steeds dorst had. Ja hoor! Ook deze weg was afgesloten. Net toen ik mijn ongeloof wilde uitten, kwam weer dat zinnetje naar boven… all is well! It’s all divine perfection. Ok, maar als dat zo is dan moet er aan het einde van de weg water voor me zijn… toch? En terwijl ik verder liep stelde ik me voor dat iemand een blikje cola had laten vallen of dat mijn moeder opeens langs fietste en me wat te drinken gaf. Zo hilarisch! Je zou bijna denken dat ik aan het uitdrogen was.

  • Op eigen wijze. Coaching & Training met Alexandra Hilbers

Alles is mogelijk, wanneer je zonder oordeel en verwachting bent

Alles is mogelijk
Na de bocht om te zijn gelopen, zag ik in verte de afslag die ik wilde nemen en ja hoor… daar was water!! Een spliksplinternieuw waterpunt, wat ik nog nooit had gezien. Waar je je fles kan vullen en bovenop via zo’n straaltje water kan drinken… ik dacht echt dat ik niet meer bij kwam. Dank je wel Universum!!

Bijzonder toch dat zo iets kleins ‘geregeld’ kan worden… dan moet het toch zoveel makkelijker zijn om grootste dingen te manifesteren? En natuurlijk is dat makkelijk, alleen denk je vaak dat het moeilijk is of zelfs onmogelijk. Omdat je verwachtingen hebt over hoe het eruit moet komen te zien, je direct het hele pakket wilt ontvangen en het hele plaatje helder wilt hebben.

Maar hoe zou het zijn om te vertrouwen op wat zich aandient in het nu moment? Om die kleine kruimels van inspiratie te volgen en stap voor stap te zien hoe het leven zich ontvouwt? Om te weten dat het Universum je bijstaat bij alles en in ieder stap?

Relax… alles is in je leven al aanwezig en je beschikt over alles wat je nodig hebt om je volgende stap te kunnen zetten. Wees open en nieuwsgierig, zonder oordeel of verwachting. Speel, ga op je bek, sta weer op en maak jezelf niet fout. En weet je het even niet meer prima.. dat is namelijk ook de bedoeling. Keer weer terug in het nu moment en verbind je met jezelf en jouw essentie, dan weet je dat alles goed is en zich op het juiste moment zal aandienen!