Ik zag gisteren een filmpje van Bentinho Massaro en hij zei een aantal keren: ik houd van jou, ik houd van jou, ik houd van jou. Dat vond ik zo mooi. Zijn advies was om in deze tijd van chaos en onzekerheid (maar ook nieuwe mogelijkheden!!) vooral bij jezelf te blijven. Om goed voor jezelf te zorgen en in verbinding te blijven.

Laat je niet gek maken!
En daar sluit ik mij graag bij aan. Ik merkte dat ik eerst ook de behoefte had om alles te lezen over dat Corona geneuzel en zogenaamd op de hoogte te zijn. Maar toen ik zoveel zwaarte begon te ervaren in mijn lijf en zijn, wist ik dat het tijd was om te kiezen. Vanaf nu laat ik mij vooral inspireren door mooie initiatieven en haal ik bewust informatie als denk dat dat een bijdrage is. Ik vertrouw erop dat het Universum de informatie die ik nodig heb, op het juiste moment aan mij toont.

  • vertrouwen

Vraag jezelf steeds opnieuw af: wat is mijn waarheid en valt voelt voor mij nu goed om te doen of zijn?

In stilte zijn
Met alle angst die er heerst en waarin ik soms ook even word meegenomen, is het belangrijk om in verbinding te blijven. Meer innerlijke rust te ervaren en open te staan voor je intuïtie. Neem dus de tijd om regelmatig te mediteren of in stilte te zijn. Ontdek wat is in het moment en laat alles er zijn, zonder oordeel. Stel vragen aan je ziel of het Universum en stuur ze de energie in, zonder op antwoord te wachten.

Goed voor jezelf zorgen
Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar zelfs nu de meeste mensen tijd hebben, vergeten ze zichzelf maar al te graag. Neem eens een heerlijk warm bad en pak dat boek dat je al heel lang wilde lezen… of misschien wel schrijven. Zorg dat je in beweging blijft, gezonde maaltijden eet of verveel jezelf eens lekker. Doe waar je blij van wordt en wordt het stralende voorbeeld voor jouw omgeving.

Wandelen in de natuur
Ga dagelijks even naar buiten of trek erop uit… naar het bos of het strand. Loop langzaam en maak bewuste stappen. Adem rustig, vanuit je buik en ontdek in stilte wat je kunt waarnemen, met al je zintuigen. Stel jezelf open en verwonder, geniet van die boeiende en bloeiende natuur. Wandelen maakt je hoofd leeg, geeft je energie en zorg heel vaak voor nieuwe inspiratie.

Ontdek waar jij naar verlangt, wat jij nu écht wilt!
Afstemmen op jouw verlangens is genieten in het nu en hiervan meer aantrekken in je leven. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag: hoe zou ik me vandaag willen voelen? Laat het antwoord intuïtief naar boven komen en ga er lekker voor zitten. Ervaar de gevoelsessenties van dit verlangen en laat jezelf erin meenemen. Tune ook eens in op hoe jij wilt dat de wereld eruit ziet, als de storm weer is gaan liggen. Speel & geniet!

Open jezelf voor nieuwe kansen en mogelijkheden
Blijf niet hangen in de angst en ‘wat als’ gedachtes, maar stel jezelf open en kijk naar wat wél kan. Stel vragen als: welke bijdrage kan ik zijn tijdens deze enorme bewustzijnsshift? Wat is mogelijk om te creëren? Wat kan ik zijn en doen om met meer gemak, liefde en plezier door deze shift heen te komen? Laat de antwoorden tijdens een meditatie naar je toekomen of ga intuïtief schrijven.

Zie deze periode als een grote ontdekkingsreis, die heel veel ruimte biedt voor nieuwe dingen… mogelijkheden, kansen, vertrouwen, verrassende creaties, hulp, samenwerking en nog veel meer.

Laat je liefde en creativiteit stromen en blijf vooral dicht bij jezelf!