Je intuïtie volgen, je stroom of je waarheid, je hebt het al zo vaak gehoord en ergens weet je al dat dat het enigste is dat je hoeft te doen. Maar ongemerkt laat je je weer meevoeren door oude patronen en structuren. En luister je vooral heel braaf naar je hoofd, dat je maar al te graag wil vertellen wat je alle nog moet. Wat je nog moet doen om die persoon te worden of blijven, die je denkt te moeten zijn.

Jouw waarheid
Dit alleen al opschrijven en waarschijnlijk ook het lezen, voelt heel zwaar. En misschien herinner je je die oefening nog van licht en zwaar. Wat licht voelt en een expansie teweeg brengt in je lichaam of in de energie is jouw waarheid (op dat moment) en wat zwaar voelt of wat je als verkramping ervaart dus niet. Mooi toch, dat je hele bewustzijn je altijd in de juiste richting probeert te duwen.

Maar wat is dan de juiste richting? Goede vraag. Eigenlijk is er geen juiste weg of richting, want elke 10 seconde kun je een andere keuze maken. Geeft iets je geen plezier of creëert het geen bijdrage aan je leven of aan dat van anderen, dan keer je weer opnieuw naar binnen. Om af te stemmen op jouw waarheid of essentie en contact te maken met waar jij naar verlangt.

Regelmatig afstemmen
Hoe vaker je je afstemt op jouw verlangens en je dan vooral laat zakken in de gevoelsessenties die hierbij ontstaan, des te gemakkelijker kun je deze energieën volgen in het moment… en dus een keuze maken in de ‘juiste’ richting. Wanneer je bijvoorbeeld een huis zoekt en je weet al helemaal hoe het voelt om daar te wonen, dan wordt het steeds makkelijker om de subtiele signalen van je intuïtie te volgen. Want elke keer als je dezelfde energie waarneemt, weet je dat je een volgende stap mag zetten.

  • Wat gaat het creëren als jij vol vertrouwen je intuïtie volgt?

Maar hoe maak je dit proces van je stroom of intuïtie volgen nog gemakkelijker?

Vertrouwen & weten
Door te vertrouwen op jezelf als magische creator, die tot zoveel meer in staat is dan je denkt. Maar ook door te weten dat het Universum je altijd steunt en dat alle hulp of antwoorden waar jij naar zoekt al in je bewustzijn aanwezig zijn. De kunst is alleen om jezelf open te stellen, zodat je ze ook daadwerkelijk kunt ontvangen.

Verwachtingen en gehechtheid loslaten
Hulp van het Universum komt altijd op een manier, die je vooraf nooit had kunnen bedenken. Daarom is het niet altijd gemakkelijk om je intuïtie te volgen of de bijdrages te ontvangen, juist omdat je iets anders verwacht. Wil je iets té graag, dan ga je manifesteren vanuit te kort en zal dat hele andere mogelijkheden brengen. Ga dus vooral spelen en wees nieuwsgierig naar alles en iedereen die op je pad komt.

Stop met doen en ga ZIJN
Zelfs als je weet hoe de wet van aantrekking werkt en dat het zo gemakkelijk kan gaan, dan nog ben je veel te vaak bezig en druk in je hoofd. Hierdoor ben je niet in verbinding met jouw essentie en kun je moeilijk je stroom volgen. Zorg dus voor voldoende stilte momenten en check gedurende de dag steeds even in. Wat gebeurt er van binnen en hoe reageert mijn lijf? Voelt dit als mijn waarheid en word ik hier blij van?

Wat er mogelijk is als jij ervoor kiest om vol vertrouwen je intuïtie te volgen… geen idee, dat is aan jou. Ben je bereidt om te spelen, de energie te ´zijn´ van gemak en plezier? Magie toe te laten in je leven? Ik zou zeggen: ga het ontdekken en geniet vooral van de reis.