Afgelopen week zag ik veel mensen die heel bewust voor zichzelf kozen en dit heel duidelijk communiceerden naar hun omgeving. Ze maakten als het ware zelfs een soort van statement, zo krachtig! Maar ik zag ook mensen die heel erg resoneerde met een bepaald verlangen en er toch voor kozen om er niet voor te gaan. Om het uit te stellen of het na veel gepieker niet te doen.

Je innerlijke stroom volgen
Ik vind dit altijd intrigerend om waar te nemen en vraag me in eerste instantie af wat iemand aanzet om wel of niet zijn of haar stroom te volgen. Want er is altijd die eerste sprankel of inspiratie, die daarna wel of niet wordt
opgevolgd.

Maar hoe doe ik dat zelf eigenlijk bewust kiezen?
Wat maakt dat ik er soms helemaal voor ga als iets super goed en licht voelt en wat brengt me hier vanaf? Ik ben veelal afgestemd op mezelf fijn voelen, nog meer gemak en plezier ervaren. Ik sta open voor inspiratie om nog meer te creëren, te groeien en te bloeien, maar als ik heel brutaal eerlijk ben dan kies ik ook niet altijd het beste voor mezelf. En zeker niet op de gebieden in mijn leven waar ik het verlangen heb om te groeien, daar zit vaak toch nog een stukje angst.

Een onbewust en subtiel proces
Maar meestal ben ik me er niet van bewust, gaat het heel subtiel of zie ik gewoonweg niet dat ik een andere keuze heb. Ga ik moeiteloos af op mijn hoofd, omdat ik niet in verbinding ben en is het momentum alweer voorbij. Wel mooi om mezelf hier nu van bewust te worden en het te zien als een leerproces. Want het gaat niet om goed of fout, maar juist om die bewustwording… dat is namelijk al helend.

  • Alexandra Hilbers. Kiezen voor jezelf

Door super eerlijk te zijn naar jezelf, open je de ruimte naar meer bewustzijn.

Hulp vragen
Wat voor mij werkt is om het Universum om hulp te vragen, om mij te laten zien waar de liefde als het ware nog wat meer mag stromen. Natuurlijk is het ook niet geheel toevallig dat dit thema zich de afgelopen week aandient in mijn realiteit. Zodat ik me bewust kan worden van hé, hier mag ik nog meer mijn innerlijke stroom volgen en voor het beste voor mezelf kiezen. Of wat op dat moment voor mij als de beste optie voelt.

Innerlijke verbinding
Maar ook door meer en meer heel bewust in alignment te zijn (in verbinding met mijn essentie), weet ik precies hoe mijn volgende stap eruit ziet en hoe dat voelt. Welke energie ik kan en mag volgen om mijn verlangens te manifesteren en actualiseren in de fysieke realiteit… steeds moeitelozer en met meer plezier. Dit stelt me in staat om ook steeds bewust te kiezen, voor mezelf.

Jouw proces
Resoneren deze woorden met jou? Zie dit dan als een uitnodiging voor verder onderzoek (of niet). Hoe gaat dit bij jou en durf jij altijd het beste voor jezelf te kiezen? Wees super eerlijk naar jezelf en weet dat er geen goed of fout is. Dat je niets hoeft te fixen of veranderen, alleen maar de ruimte te openen voor meer bewustzijn. Zodat er meer lichtheid, gemak en plezier kan ontstaan in jouw leven.

Heb je hulp nodig in dit proces? Neem dan contact met mij op, dan kunnen we kijken welke bijdrage ik kan zijn.