Soms is het voor mij echt even schakelen tussen mijn wereld en de realiteit hier op aarde. Zo zat ik van de week voor aanvang van de yoga nog even een berichtje te typen naar een cliënt… dat was me net op de fiets te binnen geschoten. Stonden daar opeens een aantal dames voor me, die me de hand wilde schudden: “Gelukkig Nieuwjaar!”. Ehh… oh ja, riep ik in verwarring: “voor jou ook de beste wensen”. En ik liet me weer zakken op mijn matje.

Maak jezelf niet fout!
Na afloop van de les dacht ik: dat was ook niet aardig. Ik was er niet eens met mijn volle aandacht bij, toen ik ze de hand schudde. Maar voor mij leeft dit gewoon niet… ik wens iedereen altijd het beste op elk moment. En daarbij probeer ik zoveel mogelijk een liefdevol veld van energie te zijn… dat voelt voor mij pas echt als een bijdrage.

  • Elke keuze creëert jouw realiteit

Hoe zou het zijn om zelf te bepalen wat jij wel of niet wilt toelaten in jouw werkelijkheid?

Bewustwording
Nu ik weet dat ik met elke keuze die ik maak mijn eigen realiteit creëer, sta ik er veel vaker en heel bewust bij stil wat ik daarin wel en niet wil toelaten. Zo heb ik onder anderen besloten om geen oordeel meer toe te laten in mijn leven… en dat zorgt voor zoveel meer lichtheid in mijn leven. En natuurlijk is het spelen, want soms neem ik iets waar en ligt het oordeel op mijn lippen en zeg ik alleen maar: “Oh, wat interessant!”. En als het oordeel er toch uitschiet dan zeg ik in volle verbazing: “wat interessant dat ik daar iets van moet vinden”.

De vaste structuren van deze realiteit
Door alle vaste vormen, structuren, verwachtingen en tradities, waarmee we in deze realiteit zijn opgegroeid, valt het niet altijd mee om je eigen leven te creëren. Je valt ongemerkt terug in je oude patronen of je omgeving maakt het je moeilijk, omdat zij verwachtingen en behoeftes hebben ten aanzien van jou. Maar vergeet niet, dat jij je prima bewust kunt zijn van de behoeftes van de mensen om je heen, terwijl je toch jouw eigen leven leeft.

Spelen
Zie het als een spel waarin je steeds opnieuw kiest wat je in jouw werkelijkheid wilt toe laten en wat werkt voor jou. Waarin je je steeds meer bewust wordt van wanneer je (weer) functioneert vanuit deze realiteit, of vanuit die van iemand anders. Weet dat het een wisselwerking is en dat je steeds opnieuw keuze hebt.

Welke bijdrage kies je te zijn?
Zo kan je ook heel goed je eigen realiteit creëren en een baan hebben in loondienst. Natuurlijk heb je hier te maken met vaste vormen, structuren en verwachtingen, maar wie jij bent en vanuit welke energie te wilt functioneren bepaal je. Je kunt de knop omdraaien en doen wat je gezegd wordt, totdat je weer de deur van het kantoor uitloopt. Maar je kunt ook bepalen hoe je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn binnen deze structuren. Hoe jij je talenten en capaciteiten met gemak en plezier kunt inzetten en een bijdrage bent voor jezelf en de organisatie. Hoe gaaf is dat?

Wat is jouw waarheid?
Hoe zou het zijn om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken wat jouw waarheid is? Je zult zien dat het een doorlopende reis is, waarin je kunt bepalen hoe jouw wereld eruit ziet, hoe je je wilt voelen en wat je graag wilt doen. Geen dingen meer doen die je niet leuk vindt? Beslis het vandaag en vraag het Universum om hulp, wie weet wie er komt aangesneld om jouw afwas te doen. Alles is mogelijk!

Het erkennen van je grootsheid
Oh en vergeet niet om regelmatig te erkennen, hoe bijzonder, gaaf en magisch je bent. Bewustwording van wat je allemaal al met gemak en plezier hebt gemanifesteerd in jouw wereld. Zie de dingen die jij met gemak doet, niet altijd als vanzelfsprekend, maar erken je capaciteiten en talenten. Op die manier ontstaat er nog meer ruimte, om te creëren voorbij alles wat jij ooit dacht dat mogelijk was.

Stap in deze grootsheid en geniet!

Heb jij wat hulp nodig om nog meer jezelf te zijn en jouw realiteit met gemak en plezier te creëren? Neem dan eens contact met mij op, om te ontdekken of en welke bijdrage ik kan zijn aan jou.