In rust zit ik op mijn bureaustoel. Met mijn ogen dicht, adem ik heel rustig en bewust in en uit. Ik ervaar ruimte en rust in mijn lichaam en in mijn hele zijn. Totaal in verbinding met alles en iedereen om mij heen, ben ik me van heel veel gewaar: onrust, stress, beweging, zwaarte, excitement, stilstand, lichtheid. Is dit van mij? Nee! Maak ik het van mij: nee! Ik als ongelimiteerde wezen ben mij van zoveel dingen bewust of gewaar, maar ik bepaal ook zelf wat ik hiermee doe.

Want als alles energie is, dan kan ik spelen met deze energie. Ik kan het aantrekken en door me heen laten stromen. Zogenaamde ‘zware’ energie uit elkaar trekken, zodat deze licht wordt en als het ware verdampt. Energie die interessant kan ik gebruiken ter informatie en de rest laat ik er gewoon zijn… en hoe gaaf is dat?

Stop met oordelen en ontwikkel je bewustzijn
Speel jij ook zo gemakkelijk met alles waar je je gewaar van bent of heb je ooit besloten dat je overal iets mee moet? Dat het zwaar is, veel is en je jezelf wel moet afsluiten om je hier tegen te beschermen? Geen goed en geen fout natuurlijk. Maar hoeveel lichter zou je je leven kunnen zijn, als je daadwerkelijk in toelating kan zijn van alles? Om niet meer te oordelen, verwachtingen los te laten en open te staan voor ongelimiteerde mogelijkheden.

In toelating zijn van het leven… van die pittige regenbui die je net op je hoofd valt op het moment dat je op de fiets stapt. Je knorrige collega, een luid toeterende auto die ongeduldig achter je zit en die bonkende hoofdpijn, waar je maar niet vanaf lijkt te komen.  Hoe zou het zijn om er niets van te vinden? Om alles en iedereen te kunnen waarnemen als een interessant gezichtspunt.

  • Op eigen wijze. Coaching & Training met Alexandra Hilbers

Wat als alles en iedereen gewoon een interessant gezichtspunt is?

Alles is wat jij ervan van maakt dus waarom niet erkennen wat is en vervolgens weer een nieuwe keuze maken. Oh ok, het regent. Interessant gezichtspunt! Welke bijdrage kan deze regenbui zijn aan mijn tuin of hoe zou regen voelen als ik het volledig kan ontvangen. Kies ervoor om het te gaan ervaren of pak gewoon de auto.

Daag jezelf eens uit om te spelen. Of niet. En maak het leven voor jezelf een stuk lichter en leuker. Door uit het oordeel te blijven en steeds opnieuw vragen te stellen. Wat is er nog meer mogelijk? Wat is hier goed aan dat ik nu nog niet begrijp? Welke mogelijkheid gaat op dit moment het meeste creëren in mijn leven?
Vragen stellen opent namelijk de deur naar mogelijkheden, die je nooit eerder had overwogen. En niet door opzoek te gaan naar het antwoord in je hoofd, maar door ze als het ware in de energie te zetten en jezelf open te stellen… voor jouw weten en hulp van het Universum.

Stuur alles wat niet jou is retour afzender
Dit werkt juist als je je gewaar bent van gedachten, gevoelens, emoties en pijntjes van anderen (en dat is heel veel vaker dan je denkt!). Erken dat je gewaar bent, stuur ze gewoon terug naar de afzender (ook al weet je niet van wie het is) en maak ze niet van jou. Blijf uit het fout maken van jezelf en stop trouwens helemaal met het veroordelen van jezelf. Dat is echt het meest onaardige dat je jezelf kunt aandoen. Je bent een ongelimiteerde wezen dat op ontdekkingsreis is en je bewustzijn wordt steeds groter en groter. Maar je bent ook een mens dus durf fouten te maken, om jezelf te lachen en te spelen. You rule baby!