Soms betrap ik mezelf erop… dat ik ergens aan probeer vast te houden. Een dienst die me altijd met gemak geld oplevert, het organiseren van een tripje of project… zodat ik zeker weet dat het goed gebeurt. Yeah right! Maar wat levert het je eigenlijk op, om te denken dat je vanuit controle en beheersing dingen kunt bereiken? En wees daarvoor eens oprecht eerlijk met jezelf!

Controle loslaten is stoppen met bedenken
Het eerste ‘lastige’ punt zit hem vooral in het ‘denken’. Het eeuwige verlangen van de mind om alles bij het oude te houden en vooral niet gek te doen. Maar wanneer het jouw diepste verlangen is om vanuit verbinding te leven en je (te) gekke zelf te zijn, dan gaat het natuurlijk om voelen, overgave, ontvangen en zonder oordeel zijn. En dit vraagt vooral om vertrouwen… op je intuïtie en op de mogelijkheden die zich kunnen gaan aandienen.

  • Controle loslaten, durf jij het aan?

Door de controle los te laten en te gaan spelen kunnen nieuw mogelijkheden ontstaan!

Omarm het niet weten
Want door de controle los te laten en te gaan spelen, kunnen er nieuwe dingen op je pad komen. Oplossingen, uitdagingen en richtingen, die je nooit had kunnen ‘bedenken’ omdat je van te voren al had besloten hoe je resultaat eruit zou komen te zien. Nu hoor ik je denken… is dat niet een beetje scary? Straks loopt het helemaal mis en lukt het me helemaal niet om mijn intuïtie te volgen? En wat gaan anderen daarvan vinden?

Dat is de angst… een afleidingsimplantaat in dienst van de mind. Bedoeld om je klein te maken en te houden. Maar als je even de tijd zou nemen om je daadwerkelijk te verbinden met die angst, wat neem je dan waar? Voelt dat licht of juist zwaar? Meestal voelt het erg zwaar en dat betekent dus dat het voor jouw geen waarheid is.  En wanneer je met je aandacht naar deze zware energie gaat, kun je die als het ware groter maken en uit elkaar trekken. Op die manier komt er steeds meer ruimte tussen de moleculen en lost de energie op. De lichtheid en ruimte is weer terug… hè hè.

Overgave en meer ruimte
Wanneer je ervoor kiest om in overgave te zijn, van wat er gaat komen en wat er nog meer mogelijk is in jouw leven. Zal je vaker een enorme lichtheid en ruimte ervaren. Dit kan eerst onwennig voelen, waarbij je de neiging krijgt om te zeggen “ik weet niet wat ik moet doen”,  “ik weet niet wat de volgende stap” gaat zijn. Maar door je stapje voor stapje te laten leiden door je intuïtie, zullen er nieuwe ideeën en mogelijkheden op jouw pad komen.

Vraag hulp aan het Universum

Daarbij kan je natuurlijk altijd hulp vragen aan het Universum… ik zou het je zelfs aanraden. Want door steeds in de vraag te blijven en niet in conclusies te gaan zitten (zie je, je het lukt toch niet), houd  je de energie open en kan er van alles naar je toe komen. Maar laat ook daar de controle los. Want alleen door los te laten in welke vorm, hoe en wanneer dingen naar je toe gaan komen, ben je echt in staat om nieuwe en grootsere dingen te ontvangen. En hoe cool is dat?

Op welke terreinen in je leven probeer jij nog de controle te houden?

Maar begin eerst eens met jezelf bewust te worden waar je de controle nog probeert vast te houden in je leven. Erken dat en stel jezelf de vraag: welke andere keuzes kan ik nu gaan maken? Stem jezelf af op je verlangens en stel jezelf open. Ga spelen en wees nieuwsgierig naar alles en iedereen die op je pad komt. Wijs dingen niet direct af en weet dat je in elk nu moment een nieuwe keuze kunt maken. Je kunt het niet fout doen, alleen met steeds meer gemak en plezier toelaten in je leven waar jij naar verlangt. Zonder controle en beheersing, maar in samenwerking met het Universum.

Speel, wees lief voor jezelf en geniet!

Ben je meer opzoek naar hulp in een stuk begeleiding in jouw proces? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, wie weet welke bijdrage ik kan zijn aan jou.