Het valt me de laatste tijd op, dat er veel mensen op mijn pad komen die voor een belangrijke keuze staan. De keuze voor zichzelf. Ze voelen aan alles dat het nu de tijd is om te laten zien wie ze werkelijk zijn en te gaan doen waar ze blij van worden. Sommige hebben deze beslissing al heel bewust genomen, terwijl anderen nog worden tegengehouden door angsten, overtuigingen en onzekerheden…

Is het niet vreselijk egoïstisch om voor mezelf te kiezen? Wat gaat mijn omgeving hiervan vinden? En hoe gaat mijn leven zich verder ontwikkelen? Wordt het echt allemaal leuker en lichter?

Uitbreken, groeien & bloeien
Toch hebben ze allemaal een ding gemeen en misschien herken je dit wel. Je voelt het, NU is de tijd. Je kunt gewoon niet langer zo doorgaan. Je leven wringt, want je past niet meer in het stramien. In de orde, de regels en overtuigingen van deze tijd. Je weet dat je geen andere keuze hebt. Het verlangen om uit te breken, te groeien en te bloeien, wordt steeds groter. Je wilt zo graag zijn wie je werkelijk bent… ook al het je geen idee hoe dat eruit ziet.

  • Blog Op Eigen Wijze. Alexandra Hilbers

Maar hoe zet je die stap, om volledig voor jezelf te kiezen? En hoe weet je dat het allemaal ‘goed’ komt?

Allereerst door te stoppen met denken en doen. Ga je verbinden met die pure versie van jezelf, die je natuurlijk allang bent. Maar die onder is gesneeuwd door oordelen, verwachtingen, projecties en oude patronen.

Heling & acceptatie
Verlaag je tempo en verbind je in stilte met jezelf. Om de diepere lagen van jezelf naar boven te laten komen, de gevoelens, gedachten, lichamelijke ongemakken, etc. Laat ze zonder oordeel zijn, omarm ze, heel ze en accepteer ze. Maak hiervoor regelmatig tijd en stop met jezelf te manipuleren, dat je geen tijd hebt. Als je leven ervan zou afhangen, zou je het echt wel doen.

Afstemmen
Stel jezelf regelmatig de vraag: hoe zou het zijn als ik honderd procent mezelf ben? Hoe zou dat voelen, wat zou ik doen en met wie? Het gaat hierbij vooral om het afstemmen op de gevoelsessenties, die hierbij naar boven komen. Maak ze bijvoorbeeld groter, speel ermee en geniet ervan in het nu moment, zonder verwachting.

Journaling
Je kunt ook dagelijks schrijven over hoe jouw meest ideale dag eruit ziet. Hoe je je graag zou willen voelen en wat je wilt ervaren of creëren. Schrijf vanuit de verbinding met je ziel en laat de letters als het ware uit je pen stromen, zonder na te denken. Maak kenbaar aan het Universum waarnaar jij verlangt, vanuit het diepste van je hart. Volg hierbij vooral je eigen stroom en ontdek wat werkt voor jou en waar jij blij van wordt.

Doe de dingen waar je blij van wordt en die je misschien al veel te lang niet meer hebt gedaan. Verhoog die vibratie, zodat je nog meer moeiteloosheid en plezier ervaart bij alles wat je doet… en vergeet niet: wat je uitzendt dat ontvangen je terug.

Stel jezelf open voor hulp van het Universum, de goddelijke stroom en magie. Volg je intuïtie. Wees nieuwsgierig naar alles en iedereen die op je pad komt en blijf uit verwachting en oordeel. Want hoe zou om niet te weten hoe je leven zich verder gaat ontwikkelen en wat er allemaal mogelijk is in jouw leven?

Hulp vragen is hip!
En mocht je hulp nodig hebben om er nu volledig voor te gaan en echt voor jezelf te kiezen? Kom dan eens langs voor een Acces Bars sessie en laat de gevoelens, angsten en overtuigingen, die je in de weg staan, wegnemen. Zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden en je toegang krijgt tot jouw innerlijk weten.